Mgr. Tereza Mutlová

středa, 27 březen 2024 16:54

Projektový den – Jazyky hravě

Žáci, kteří si v rámci projektového dne vybrali dílnu „Jazyky hravě“, měli možnost seznámit se hravou formou se světovými jazyky. Během jednoho dopoledne se tak např. stihli naučit několik francouzských frází, otestovali si své znalosti z jazyka anglického a nakonec rozšifrovali ruská slova. Myslím si, že jsme společně zahnali nudu a zároveň se naučili něco nového. 

středa, 28 červen 2023 17:19

Sekunda v zooparku

Den s třídním učitelem sekunda strávila v zooparku v Chomutově. Po pořádném posilnění v rychlém občerstvení si žáci prohlédli velké množství živočichů a nezapomněli i na novou expozici s medúzami. Výlet se (až na menší nevolnosti v autobuse) povedl. Budeme se těšit na příští rok!

Dne 30. 3. 2023 proběhlo na 10. ZŠ v Mostě okresní kolo biologické olympiády kategorie D. Naši školu reprezentovali žáci sekundy – Matyáš Končel a Stella Krejcarová, která soutěžila mimo pořadí. Matyáš Končel se umístil na krásném 2. místě a postupuje do krajského kola, které se bude konat 25. 5. 2023. Všichni mu držme palce!

V pondělí 17. 4. 2023 se konalo na 10. ZŠ v Mostě okresní kolo biologické olympiády kategorie C. Za naši školu soutěžili Kristian Vagaši (kvarta) a Lucie Kubášová s Adélou Hrbkovou z tercie. Kristian Vagaši se umístil na 5. místě a stává se náhradníkem pro krajské kolo. Lucie Kubášová byla na 7. místě a Adéla Hrbková na 10. místě.

Všem děkuji za vzornou reprezentaci školy!

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA