úterý, 27 červen 2023 16:16

Tak trochu jiný třídní výlet prvních ročníků

Napsal(a)

V pátek, 23. června 2023, se v odpoledních hodinách vydaly třídy kvinta a 1. A na společný prodloužený víkend. Cílovou stanicí byl autokemp v Chabařovicích, které leží zhruba uprostřed mezi Ústím nad Labem a Teplicemi. Ubytování v chatkách (dobrá polovina z nich měla i lednici), dostatek toalet i sprch, teplá voda, kuchyňka, koupaliště i hospůdka u nosu a hlavně ideální počasí – co víc si přát?! Z pátku na sobotu jsme v noci sice trošku klepali kosu, ovšem mikiny a zimní svetry situaci zachránily.

Sobotní den byl ve znamení návštěvy Větruše, odkud jsme se lesem vydali k vaňovským vodopádům. Nečekejte obdobu těch Niagarských, studená voda ale přišla vhod. Terén si vybral svou daň v podobě oteklého kotníku, ale rentgen naštěstí prokázal jen pohmoždění... Z lesa jsme se přesunuli do ústeckého Fóra, kde jsme v KFC dobili energii na cestu zpět a večerní program, který kromě likvidace klíšťat obnášel i táborák s opékáním luxusních špekáčků:)

Neděle patřila jezeru Milada, které vešlo do povědomí mnohých díky požáru v Českém Švýcarsku. Ano, právě zde letadlo nabíralo vodu, jež měla pomoci situaci v národním parku zvládnout. Jezero je při pohledu ze stráně úchvatné, méně už kamenité pláže, které jsou tvořeny opravdu ostrými kamínky. Ale co – pár puchýřů a modřin na chodidlech stálo za čistou vodu, skvostnou ledovou kávu i domácí langoše:) Tentokrát se nám zranění vyhnula, takže zbytek dne se následně odvíjel v duchu písně Tabáček od skupiny Chinaski...

Víkend utekl jako voda. Domů jsme si v pondělí dopoledne přivezli zážitky, spáleniny od sluníčka, bolavé nohy a „trošku“ štípanců od neznámých malých kousavých mrch, ale stálo to za to!!! Bylo úžasné sledovat, jak spolu obě třídy souzní – žádné hádky, ale smích a pohoda při kopání do míče, pinkání volejbalu, hraní šachů nebo cákání se ve vodě.

Rodiče, kteří se nebáli s námi své potomky pustit, byli denně informováni slovem i obrazem (videa). Děkujeme za projevenou důvěru!

Mgr. Martina Langhammerová, Mgr. Štěpánka Vurmová

Číst 463 krát Naposledy změněno úterý, 27 červen 2023 16:21
Více z této kategorie: « Sportovní den Jezero Most »

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA