čtvrtek, 29 červen 2023 05:06

Za poznáním severozápadu Čech - Karlovy Vary

Napsal(a)

Dnešní projektový den jsme prožili v lázeňském městě Karlovy Vary. Naše cesta začala v Mostě, kde se sešlo 10 statečných a vyrazilo do města minerálních pramenů. Cesta byla příjemná a po hodině a čtvrt jsme vystoupili na moderním vlakovém nádraží v Karlových Varech. Odtud jsme se vydali přes řeku Ohři a Teplou k lázeňským kolonádám. Je jich 5 (Sadová, Mlýnská, Tržní, Vřídelní a Zámecká). Pomocí přiděleného plánku, jsme našli všech 16. pramenů a poctivě je ochutnali. Některé byly studené (Hadí cca 280 C), sladké (větší obsah železa), kyselé. Na závěr jsme viděli pramen Vřídlo, náš nejteplejší pramen (720C).  Zvládli jsme všechny ochutnat :)) a špatně nikomu nebylo.

Posilněny teplou lázeňskou oplatkou, cesta pokračovala podél řeky Teplé až ke Grandhotelu Pupp. Za hotelem se nachází lanová dráha (453 m dlouhá) na rozhlednu Dianu (556 m n.m.). Lanovkou jsme vyjeli až na Dianu. Nenechali jsme si ujít panoramatické výhledy na Karlovy Vary a jejich okolí, a vyšlápli si 150 schodů na její ochoz. Ne nadarmo se říká: „Kdo nebyl na Dianě, neviděl Karlovy Vary“.

Po té jsme se vydali pěšky zpět ke kolonádě, přes Jelení skok, okolo skalního útvaru se sochou Kamzíka.  Cestou jsme se zastavili u pravoslavného chrámu sv. Petra a Pavla, hotelu Thermal (již se připravuje 57. ročník MFF).

Nic dalšího jsme nestihli a při další návštěvě je stále co poznávat.  Všem účastníkům děkuji za pozornost a hezký den.  

Číst 352 krát

Nejnovější od Mgr. Martina Langhammerová

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA