pondělí, 20 květen 2024 05:41

MaSo

Napsal(a)
Fotografie z akce Fotografie z akce

V letošním roce se jarní matematická soutěž zvaná MaSo konala v úterý 14. května 2024 v Praze, organizovaná MFF UK, a dále na sedmi místech v České republice. Celkem se zúčastnilo 326 týmů z celé České republiky (175 ZŠ a 151 víceletých gymnázií). Z naší školy se zúčastnily dva čtyřčlenné týmy z vybraných nižších tříd. Osm žáků si vyzkoušelo řešit zajímavé matematické příklady a různé logické úlohy, kdy se jednalo o týmovou práci, správnou volbu taktiky a koordinaci. Nešlo tedy jen o počítání příkladů. Za spočítané příklady získávaly týmy tahy do hry, která byla hlavním zdrojem jejich bodů do celkového hodnocení. MaSo obměňuje hry a letos šlo o obdobu hry Pac-Man.

Naši školu reprezentovaly dvě skupiny, první Omega:  David Fleischmann (Kvarta), Tomáš Malíček a Tomáš Vlček (Tercie), a Dominik Worth  (Sekunda) a druhá skupina Zeta: Martin Homola (Prima), Kryštof Frýba (Sekunda), Štěpán Vrzák a Denis Dolejš (Kvarta).

Pevně věřím, že netradiční týmová soutěž MaSo byla pro žáky výbornou zkušeností a zároveň motivací získat lepší umístění v dalších matematických soutěžích. Bylo to opravdu MaSo!

Číst 243 krát

Nejnovější od Mgr. Dušana Harvanová, MBA

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA