pondělí, 10 červen 2024 08:49

Intenzivní jazykový kurz

Napsal(a)
Fotografie z akce Fotografie z akce

Ve dnech 3.–7. 6. 2024 proběhl jazykový kurz, ve kterém měli studenti kvarty možnost otestovat své komunikační dovednosti v cizím jazyce v praxi.

Jako výchozí bod byl (i na základě předchozích pozitivních zkušeností) vybrán Boží Dar, malebné městečko v srdci Krušných hor. Tato významná turistická lokalita nám nabídla perfektní podmínky pro intenzivní výuku cizích jazyků i podnikání pěších výletů na české i německé straně hranice.

Během pětidenního jazykového kurzu jsme zvládli mnoho aktivit: kromě cílené jazykové výuky (NJ/ŠJ/AJ) to byly i výšlap na Klínovec, pěší výlet do Jáchymova či stezka odvahy. V německém Oberwiesenthalu jsme navštívili mořské akvárium, vyzkoušeli bobovou dráhu a nakonec si vychutnali vyhlídkovou jízdu lanovkou na Fichtelberg. Tato technická památka je nejstarší svého druhu v celém Německu.

Studenti mohli nejen obdivovat krásy okolní přírody, ale i využívat v praxi němčinu a další cizí jazyky, které se učí. Výstupem byly projekty, které představily tuto lokalitu a možnosti místních volnočasových aktivit. Velmi vydařená byla také hra, při které byla povolena pouze domluva v cizím jazyce. Většina žáků zvolila angličtinu a přibližně 8 hodin jsme bez problémů konverzovali.

Poděkování patří studentům za skvělou spolupráci a vstřícný přístup i pedagogickému doprovodu Mgr. K. Johanové a Mgr. D. Kubátové.

Číst 266 krát

Nejnovější od Mgr. Dagmar Kubátová

Více z této kategorie: « Badatelský kurz Ypsilonka »

AKTUÁLNĚ Z GYMNÁZIA